Előfizetői tartalom

Dúskálnak a készpénzben az amerikai vállalatok

Portfolio
Rekordmennyiségű készpénzállománnyal rendelkeznek az amerikai vállalatok, amelyet az elmúlt időszak bejelentései alapján saját részvény vásárlásokra költenek leginkább. Ez vegyes üzenetet hordoz, bár rövid távon támogathatja az árfolyamokat, ugyanakkor hosszú távon nem igazán teremt értéket. Az, hogy a cégek részvényeket vásárolnak vissza inkább és nem beruházásokat vagy felvásárlásokat visznek véghez, azt mutatja, hogy a vállalatvezetők továbbra is óvatosak a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban - írja a BusinessWeek.

A vállalatok újra a részvény visszavásárlások eszközéhez nyúlnak, miután rekordmértékű készpénzzel rendelkeznek könyveikben. Az amerikai tőzsdei társaságok az idei év első három hónapjában 106.1 milliárd dollár összértékű részvény visszavásárlási programot hirdettek, amely alig marad el a teljes 2009-es évben bejelentett programok összértékétől (132.5 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés