Előfizetői tartalom

Küszöbön a Renault és Daimler megállapodása

Portfolio
Az utolsó állomásához érkeztek a Renault-Nissan csoport és a Daimler jövőbeli stratégiai partnerségéről szóló tárgyalások. A küszöbön álló megállapodás a kisautók termelési és fejlesztési költségeinek csökkentését célozza majd. A Daimler az alacsony fogyasztású és emissziójú francia motorokat, a Renault a német hibrid technológiát és az elektronikai tapasztalatokat nyerheti. Az együttműködés keretében a két nagy autógyártó egymás közti szimbolikus 3 és 5% -os részvénycseréjére is sor kerülhet, fúziót ugyanakkor nem terveznek - írja a Wall Street Journal.

Az elhúzódó tárgyalások és a még pontosítandó részletek miatt csak jövő hét elejére valószínű a stratégiai partnerségi megállapodás bejelentése a francia Renault és a német Daimler között. Mindketten a költségek csökkenését és jobb értékesítési pozíciókat várnak az együttműködéstől. A kooperáció elsősorban a kisautókkal kapcsolatos területeket fog érinteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés