Előfizetői tartalom

Vége a pénzügyi szupermarketeknek?

Portfolio
A Citigroup ma viszi tőzsdére a Primericát, a 100,000 biztosítási ügynököt foglalkoztató leányvállalatát. A Smith Barney brókercég eladása után ez további lépés a pénzügyi válságban megborult ex-világelső pénzügyi szupermarket feldarabolása irányában - véli Préda István, a fúziókat és felvásárlásokat szervező MB Partners vezetője . Ilyen és ehhez hasonló témákról esik majd szó azon a rendezvényen, amelyet a HVCA és a Portfolio.hu 2010. április 22-én szervez Budapesten. A részletekért és a jelentkezésért KATTINTSON!

Tőzsdére viszi ma a Citigroup biztosítási leányvállalatát, a Primericát. A tranzakció érdekessége, hogy a társaság 24 százalékának börzésítésével párhuzamosan egy további részvénycsomagot adnak el 330 millió dollárért a néhány éve a magyar Fibernetet és Euromedic-et is felvásárló Warburg Pincus magántőkealapnak. A két tranzakcióval és egy 450 milliós osztalékfizetéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés