Előfizetői tartalom

"Túlhitelezésért" perlik a Citibankot

Portfolio
A Beatles és a Pink Floyd dalait is kiadó, nagy múltú EMI lemezkiadó a csőd szélén tántorog. Tulajdonosa, a Nomura bankára, Guy Hands által alapított brit magántőkealap, a Terra Firma szerdáig kapott haladékot a Citibanktól, hogy törlessze 3 milliárd angol fontra rugó hiteleinek esedékes részletét. A Terra Firma − amely 2 éve 2,6 milliárd fontot fizetett az EMI-ért − beperelte a Citibankot, hogy annak megtévesztése nyomán fizetett túl az Abbey Road-i kiadóért. A Portfolio.hu 2010. április 2-án szervezi meg a második "Mennyit ér a cége?" című rendezvényét, ahol a cégtulajdonosok adó-, hitel- és pályázati tanácsok mellett a tőkebevonási és cégeladási kérdések terén is tájékozódhatnak. A részletekért KATTINTSON.

Az elmúlt hetekben a Terra Firma pánikszerűen házalt a brit lemezkiadó két riválisánál, a Sony Music-nál és az Universal Music Groupnál az EMI katalógusának bérbeadásáért. Az alap a tervezett licencszerződésből 150 millió font előleget remélt, amivel teljesíthette volna esedékes banki kötelezettségeit. A Wall Street Journal szerint az Universal már korábban, a Sony pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés