Előfizetői tartalom

Tőkeszegény kkv-k - Hol vannak a gazellák?

Portfolio
Mindössze 52 esetben történt tízmillió forint feletti, új tulajdonostól származó tőkeemelés a magyarországi kkv-knál 2008-ban. Évről évre kutatást végez a Start Tőkegarancia Zrt. a kkv-k tőkebevonásáról, ebből kiderül: néhány száz cég alkalmas csak kockázati tőke bevonására, az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram forrásainak felszívására is csak korlátozottan lesznek képesek a magyar vállalkozások. A kutatásról szóló sajtótájékoztató előadói a gyors növekedésre képes ún. gazellák jobb pályázati feltételek útján történő támogatását sürgették. A Portfolio.hu 2010. április 2-án szervezi meg a második "Mennyit ér a cége?" című rendezvényét, ahol a cégtulajdonosok adó-, hitel- és pályázati tanácsok mellett a tőkebevonási és cégeladási kérdések terén is tájékozódhatnak. A részletekért KATTINTSON.

Zoltán Csaba, a Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója elmondta: a vállalkozások közel 70%-ának adatait tartalmazó Opten adatbázis alapján készült a Start Zrt. felmérése, a tőkeemelés révén történő befektetéseket vizsgálták az ingatlanos vállalkozások kivételével. Több mint 270 ezer magyarországi kkv-ról beszélhetünk, ezek között mindössze 350 cég esetében történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés