Előfizetői tartalom

Ne higgyünk a riogatásoknak - Amerika kiemelkedik a mezőnyből (Aberdeen)

Portfolio
A mai napon tartott Aberdeen Asset Management ügyfél-szeminárium legfontosabb megállapítása az lehet, hogy nem kell tartanunk a W alakú recessziótól Amerikában, a részvénypiaci konszolidációt követően tehát folytatódhat az emelkedés. Amerika mellett leginkább az szól, hogy a vállalati szektor az átlagnál gyorsabban tud megbirkózni a válsággal, miközben az is kedvező fejlemény, hogy kiemelkedően magas ázsiai gazdasági növekedés pozitív hatásai itt is megjelennek majd. Az előadók szerint a demográfia is Amerika mellett szól, legalább is összehasonlítva más fejlett országokkal. Végül, de nem utolsó sorban Chris Watling, a Longview Economics piaci stratégiai vezetője szerint a részvények mellett szól az a tény is, hogy - relatíve - alulértékeltek az amerikai papírok a kötvényekhez képest.

Felejtsük el a W-t A gazdasági válságot követő fellendülés korszakát éljük, a felpattanás pedig úgy látszik a fundamentumok alapján, hogy gyorsabb volt a várakozásoknál. Úgy gondolom, hogy Amerika rálépett a fellendülés útjára, W alakú recesszió pedig nagy valószínűséggel kizárható. A piac jelenleg nem jelez előre recessziót, nézzük csak meg az amerikai államkötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés