Előfizetői tartalom

Részvényenként 574 forint készpénz van már a Linamarban (2.)

Portfolio
Már a bruttó fedezettömege is negatív volt a Linamar Hungary-nek 2009. negyedik negyedévben. Hogy a meglepő veszteségnek pontosan mi az oka, arról a gyorsjelentés nagyvonalúan hallgat, de feltűnő, hogy a FÁK piacokon negatív árbevételt realizált a társaság, tehát valószínűleg bevétel-visszaírás történhetett. Abból ítélve, hogy a negyedév folyamán a létszám érezhetően növekedett, a megrendelések valószínűleg újra felfutóban vannak, miközben a cég egyre durvább készpénzhalmon ül. A visszafogott beruházási politika és a kintlévőségek beszedése következtében a negyedik negyedév végén részvényenként nettó 574 forint cash volt a cégben.

Újra durván csökkent a Linamar Hungary bevétele a 2009. évi negyedik negyedévben: a bázisidőszakhoz képest 34%, az előző (harmadik) negyedévhez képest pedig 25% volt a zsugorodás. Az első ránézésre ijesztő képet árnyalja, hogy a mezőgazdasági szegmensben a FÁK piacon mínusz 300 millió forintos bevételt realizált a cég, szemben például a bázisidőszak 639, vagy a 2009....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés