Előfizetői tartalom

Nyereséges negyedévet zárt az Erste (3.)

Portfolio
Az elemzői konszenzusnál alacsonyabb nettó profitot ért el az Erste Group a negyedik negyedévben, ami elsősorban a céltartalékok vártnál nagyobb mértékű emelésének tudható be. A nem teljesítő hitelek aránya tovább emelkedett, de a növekedés üteme lassul és a menedzsment a várakozásoknál magasabb osztalékot javasol 2009-re.

183 millió eurós nettó profitot ért el az Erste Group 2009 negyedik negyedévében, amely negatív meglepetést okozott, a Reuters konszenzusa alapján ugyanis a piacok 198 millió eurós nyereségre számítottak. A rossz hitelekre képzett céltartalékok a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek és a bank szerint 2010 folyamán is magasan maradhatnak - írja a Reuters.Az Erste Bank szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés