Előfizetői tartalom

Mi lesz veled, Raiffeisen?

Portfolio
A tegnapi 12%-os zuhanás után ma újabb 5%-ot esett a Raiffeisen International (RI) árfolyama a bécsi tőzsdén. Az esés elsődleges oka egy tegnapi bejelentés, mely szerint több lehetséges megoldás egyikeként összeolvadhat anyabankjával a régiós bankokat tömörítő pénzintézet. Az elemzők ugyan kedvezően fogadták a bank tegnap közzétett 2009-es előzetes eredményeit, az árfolyam szempontjából rövid távon nagy bizonytalanságot okozhat, hogy a szervezeti átalakulás konkrétumait várhatóan csak március végén ismerhetik meg a befektetők. A Raiffeisen helyzetének egy fontos tanulsága más bankok számára is akad: a Bázel III-ként becézett új tőkekövetelményi rendszerre figyelni kell, bár ennek végső formája sem ismert még.

Csaknem 2 százalékos mínuszával továbbra is alulteljesít a régiós bankszektorban a Raiffeisen International, és bár tegnap 12%-ot esett az árfolyam, ma sem következett be korrekció, ami arra utal, hogy a befektetők tartós bizonytalanságra számítanak a tegnapi bejelentés után.Ez így nem mehet tovább A Bázel II szabályok felülvizsgálatára vonatkozó javaslatok nem működnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés