Előfizetői tartalom

"Olvasd és zokogj" - Elképesztő titkokra derül fény másfél év múltán az óriásbanknál

Portfolio
Tovább dagad a Merrill Lynch felvásárlása körüli botrány: a vizsgálatok során előkerült e-mailek alapján egy ideig még a Bank of America igazgatóságának tagjai is azt hitték, a Lehman Brothers-t vásárolja fel a társaság. A Merrill Lynch felvásárlása mellett végül a befektetési bank könyveinek alig egy napig tartó tanulmányozása után döntöttek, anélkül, hogy a várható veszteségekről tájékoztatták volna a részvényeseket - legalábbis ezt állítja a New York-i főügyész a napvilágra került belső levelezések alapján.

2008. szeptember 15-én, azon a napon, amikor a Lehman Brothers csődvédelmet kért, még a Bank of America igazgatóságának a tagjai is úgy gondolták, a Lehmant vásárolja meg a bank - írja a Bloomberg. Ugyanebben az évben december 5-én végül a Merrill Lynch felvásárlása mellett döntöttek, de úgy, hogy Joe Price pénzügyi igazgató eltitkolta a részvényesek elől a Merrill Lynch...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés