Előfizetői tartalom

Most kell cégeket vásárolni? - Fellendülés előtt a fúziós piac

Portfolio
Visszatérni látszik az aktivitás az európai cégfelvásárlási és fúziós piacra, az idei évben jelentős számú vállalat tervez tervez M&A tranzakciót - derül ki a Boston Consulting Group és a UBS közösen készített felméréséből. Ugyanakkor továbbra is sok a gzdasági kilátásokat övező bizonytalanság, ami összességében kisebb, alacsonyabb kockázatú ügyeleket eredményezhet és számos vállalatot eltántoríthat még a piacra való belépéstől.

Visszatérőben a bizalom. A BCG és a UBS közösen készített egy elemzést, melyben európai nagyvállalatok vezetőit kérdezték meg az idei évi M&A piaci terveikről. A felmérésben 166 tőzsdén jegyzett európai cég szerepel, összesen 22 iparágból. Bár tavaly az M&A tranzakciók összértékben elmaradtak az elmúlt 5 évben látott kiugró értékektől, az negyedik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés