Előfizetői tartalom

10 millió forintos OTP-bírság - Mi történt?

Portfolio
A piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások megsértése miatt tízmillió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte az OTP Bankot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Az OTP egyik üzletkötőjének véletlen elütése - mint kiderült - két percig alkalmas volt a piaci szereplők értékítéletének befolyásolására a MOL részvényeinek kereskedésében.

A PSZÁF honlapján január 26-ai dátumozással szereplő határozat indoklása szerint az OTP a 2010. január 20-ai kereskedési napon, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) ajánlati könyvében a kereskedés záró szakaszában 16 óra 31 perc 27 másodperckor a MOL Nyrt. törzsrészvényekre 17.000 forinton regisztrált 100.000 darabra szóló eladási ajánlatát visszavonta. Az OTP miután annak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés