Előfizetői tartalom

Vizsgálódik a PSZÁF - Magatartási Kódex a gyakorlatban

Portfolio
2010 márciusától tervezi a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete azt a vizsgálatot, amely átfogóan ellenőrzi a január 1-jén hatályba lépett Magatartási Kódexben vállalt feltételeknek való megfelelést az érintett piaci szereplők körében. A vizsgálatban kiemelt figyelmet kapnak az egyoldalú szerződésmódosítás és az oklistának való megfelelés, valamint a végrehajtási eljárás előtt és közben alkalmazandó felelős hitelezői magatartás elvei - közölte a Felügyelet. Részletes tájékoztatót adott ki az intézmény a Magatartási Kódexről és a csatlakozók ill. nem csatlakozók listájáról, a betartatás és a szankcionálás jogalapjáról is. A tájékoztatót az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

Kapcsolódó cikkünk2009.12.19 08:00 Leesett a devizahitelesek álla - Nagyot fordult a világ (TOP 10 sztori 2009-ben - 8.)"A Magatartási Kódex a hitelintézeti törvény 210. § módosításával egyidejűleg - 2010. január 1-én hatályba lépett. Személyi hatálya a lakossági hitelezéssel foglalkozó pénzügyi szervezetekre, kereskedelmi bankra, jelzálog-hitelintézetre, lakás-takarékpénztárra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés