Előfizetői tartalom

Drasztikus váltás - Bill Gross egy éve nem tett ilyet

Portfolio
A világ legnagyobb kötvényalapjának, a Total Return Fund-nak a kezelője, Bill Gross drasztikusan csökkentette az államkötvények részarányát a portfólión belül, miközben az októberi negatív készpénzarányt novemberre plusz 7 százalékra emelte. Csak 2008. szeptemberében, a Lehman csődjekor fordult elő ilyen mértékű váltás. Vélhetően azért mozdult el az államkötvények felől a készpénz irányába Bill Gross, mert jövőre az amerikai gazdaság növekedése kamatemelésre sarkallhatja a Fed-et és így készül fel erre döntéseivel.

A Pimco vezére, Bill Gross a saját kezelésű alapjánál csökkentette az államkötvények részarányát, miközben a felszabaduló pénzeket készpénz jellegű eszközökben helyezte ki. A lépés érdekessége, hogy a Lehman 2008. szeptemberi bedőlése óta nem került sor ilyen jellegű megmozdulásra - írja a BusinessWeek. A 199.4 milliárd dolláros vagyont kezelő Total Return Fund...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés