Előfizetői tartalom

Őrült lépésre szánja magát a guru - Ebből is 400 százalékos hozam lesz?

Portfolio
Rizikósnak tűnő vállalkozásba fog John Paulson, a híres hedge fund menedzser, aki róla elnevezett cégével több száz százalékos hozamot ért el a jelzálogpiaci válság legzűrösebb időszakában. A befektetési guru az arany piacához kapcsolódó alapot indít útjára, miközben a nemesfém ára új történelmi csúcsra futott a mai kereskedésben. Paulson ezek szerint még jelentős teret lát felfelé.

Az új hedge fund az arany árfolyamának emelkedéséből profitáló társaságok, így például aranybányák részvényeibe, illet a nemesfémre vonatkozó különféle derivatívokba fekteti tőkéjét. John Paulson már most is jelentős pozíciókkal rendelkezik az aranypiacon, új alapját részben azért is indítja el, hogy ne nőjenek túl nagyra ezek a pozíciók a nem kifejezetten erre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés