Előfizetői tartalom

Önkormányzatok: ha a takarékszövetkezetek nem lennének...

Portfolio
A pénzügyi válság után a korábban slágerterméknek számító önkormányzati devizakötvény-kibocsátás szinte teljesen eltűnt a piacról, s a forint alapú hitelek felé mozdultak el az önkormányzatok. A részükre rendelkezésre álló pénzügyi közvetítők között a Takarékszövetkezeti Integráció egyre nagyobb szerepet játszik - derült ki egy mai sajtótájékoztatón.

Még mindig jó adósnak számítanak az önkormányzatok Magyarországon Bár a szektor GDP-arányos eladósodottsági mutatója idén már 4%-os szinten jár, és 2010-ben - a hazai össztermék zsugorodása miatt - várhatóan az EU átlagnak megfelelő 5%-os szintet is eléri, mégsem várható, hogy az önkormányzatok tömegesen fizetésképtelenné válnának - hangsúlyozták a TakarékBank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés