Előfizetői tartalom

Szindikátusi szerződések: szigorít az új Ptk.

Portfolio
Az új Polgári Törvénykönyv komoly kérdés elé állít számos hazai és nemzetközi befektetőt, akik eddig a magyarországi cégekben fennálló tulajdoni részesedéseiket szindikátusi szerződések útján is próbálták szabályozni. A módosítás ugyanis nemzetközi viszonylatban is szigorúan korlátozná az ilyen, jellemzően titkos polgári jogi megállapodásokat. Ezt támasztja alá a Wolf Theiss ügyvédi iroda által lefedett 12 közép- és délkelet-európai országban végzett gyors felmérés is. A szindikátusi szerződések magyar gyakorlatban történt elterjedését jól mutatja, hogy a hét elején a BÉT-en jegyzett PannErgy is egy ilyen szerződés megkötésével vont be új befektetőt geotermikus üzletágába.

A fejlett befektetői környezetben, így többek között Magyarországon is meglehetősen gyakori a szindikátusi szerződés, amely egy cég alapító okiratához járulékosan kapcsolódó, mégis attól független, önálló szerződés. A szindikátusi szerződések tulajdonképpen azt határozzák meg, hogy egy gazdasági társaság tagjai milyen módon kívánnak egymással együttműködni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés