Előfizetői tartalom

Erste: a vackokat kerüljük, Budapestet nem

Portfolio
Az elmúlt hónapok bebizonyították, helyes stratégiát követ az Erste Bank - nyilatkozta ma a Financial Timesnak Andreas Treichl, a bankcsoport vezérigazgatója. A szakember szerint ha a bank tőkéje és az ügyfelektől kapott források megfelelnek az ügyfélhitelek állományának, nincs szükség arra, hogy bugyuta "vackokba" fektessen egy bank. A bankvezér Budapesten is otthon érzi magát, sokkal inkább, mint Frankfurtban.

Ausztriát nagy kockázati kitettségű országnak tekintették korábban a bankok 200 milliárd dolláros hitelállománya miatt (ez az osztrák GDP 70%-a), de a félelem Treichl szerint túlzott volt. A befektetők ezért sem fektettek szívesen bankrészvényekbe, sőt, egy lapon emlegették a régiós országokat Üzbegisztánnal és Türkmenisztánnal. Nem tettek különbséget Csehország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés