Előfizetői tartalom

Jelentős, de kezelhető a bankok portfólióminőségének romlása

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank ma publikált stabilitási jelentése megállapítja: a magyar gazdaság nagyfokú nyitottsága miatt a pénzügyi és gazdasági válság itthon is a gazdaság visszaeséséhez vezet, amit szükségszerűen felerősít az ország sérülékenységét csökkentő elengedhetetlen kiigazítási folyamat. A magánszektor és a közszféra eladósodottságának csökkentése rövid távon áldozatokkal jár, de hosszú távon fenntarthatóan javíthatja az ország növekedési lehetőségeit. A jelentés meglátása szerint a magyar bankrendszer képes kezelni a megváltozott környezetből eredő kihívásokat. A bankrendszer likviditása jelentősen javult, míg a hitelportfólió romlása a várakozásokkal összhangban alakult.

Az MNB legfrissebb stabilitási jelentése szerint a hazai pénzügyi rendszer stabilitása javult 2009 áprilisa, az előző jelentés publikálása óta. A tanulmány kiemeli, hogy bár a hazai gazdaság sérülékenységének csökkentése rövid távon jelentős áldozatokat okoz, de hosszú távon és fenntarthatóan javíthatja az ország növekedési lehetőségeit. A gazdaság alkalmazkodása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés