Előfizetői tartalom

Hitelek: szomorú, de bekövetkezett, amire még nem volt példa

Portfolio
Mióta hasonló statisztikák léteznek, még soha nem történt meg az eurózóna országaiban, ami most bekövetkezett: a szeptemberi adatok alapján csökkent az elmúlt tizenkét hónapban a magánszektornak kihelyezett hitelek állománya. Augusztus még némi fellendülést hozott a vállalati hitelezésben, ám igazuk lett azoknak, akik ezt törékenynek vélték: szeptemberben ismét visszaesés következett be, miközben a lakossági hitelek egy hónap alatt a nyári trendet folytatva bővültek, de az éves változás ezekben is negatív.

1992, vagyis a hasonló statisztikai felmérések elindítása óta nem fordult még elő, hogy egy év alatt abszolút értékben is csökkent volna a magánszektornak kihelyezett hitelek állománya. A visszaesés a tavalyi év szeptembere óta 0.3 százalékos. A háztartási hitelek visszaesése egy év alatt ugyanekkora volt, míg a vállalati hitelek 0.1 százalékkal csökkentek - derül ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés