Előfizetői tartalom

Ki akarják golyózni Oroszországot az elit klubból

Portfolio
Az orosz részvénypiac mindig is ismert volt a szélsőségeiről, a tőzsde ugyanis ha jól mentek a dolgok akkor mindig az elitben szerepelt, viszont amikor a medvepiac köszöntött be, akkor alig tudtak megállj parancsolni a zuhanó indexek. A szakértők szerint a fundamentumok az ország mellett szólnak, azonban a befektetők ódzkodnak az országtól, sőt egyesek azt is megkérdőjelezik, hogy egy lapon kéne őket emlegetni Kínával, Indiával és Brazíliával. A politika jelenti az egyik fő kockázati tényezőt, azonban a szakértők azt mondják, hogy ehhez a helyzethez hozzá kell szokni, hiszen a nyugati típusú demokrácia itt úgysem fog megjelenni. Hosszabb távon pedig kifizetődő lehet, hogy a növekedést nem fenyegeti magas államadósság.

A feltörekvő piaci befektetők körében nem ismeretlen az a tény, hogy az orosz piac jellemzően kiemelkedik a teljesítményével a többi ország közül, ez pedig nem csak a bika piac esetében van így, hanem a piacok összezuhanásakor is. Az elmúlt két év kiváló példa erre, hiszen 2007-ben az RTS index elképesztő emelkedésével tűnt ki a sorból, míg 2008-ban 75 százalékos veszteségével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés