Előfizetői tartalom

Mi is az a mezzanine hitel?

Portfolio
Számos alkalommal hallhattunk az elmúlt hetekben magyar cégek vonatkozásában is mezzanine hitelekről, így Némethy László, a Europhoenix nevű vállalati pénzügyi tanácsadó társaság vezérigazgatója idejét ltta tisztázni, hogy pontosan mi is az. A szakértő szerint a mezzanine finanszírozás egyáltalán nem ajánlható mindenkinek, hiszen a konstrukció helyes beárazása és működtetése magas fokú pénzügyi szakértelmet igényel. Mindazonáltal azok számára, akik rendelkeznek ezzel a szakértelemmel, a mezzanine egy új és kreatív lehetőségét nyitja meg a vállalatfinanszírozásnak, a stakeholderek közötti kockázat- és hozamelosztásának.

Igen széles magyar és nemzetközi sajtóvisszhangot kapott a BorsodChemért folytatott tulajdonosi harc az elmúlt hetekben. Mint ismeretes, a kínai Wanhua megvásárolta a piacon a cég mezzanine hiteleinek mintegy 75%-át (azaz hitelezője lett a cégnek), és ezzel blokkolja a magyar vegyipari társaság reorganizációját. Célja, hogy megszerezze az egész céget úgy, hogy a jelenlegi tulajdonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés