Előfizetői tartalom

Szép számok és a valóság - A gazdagok bankárainak sem jobb

Somi András
Válság ide, recesszió oda, a magyarországi privátbankok még a legnehezebb időkben is növekedést tudnak felmutatni, erre utalnak legalábbis a Portfolio.hu private banking felmérésének önbevalláson alapuló ügyfélszám- és vagyonadatai. A számok mögé nézve ugyanakkor világosan látszik, hogy az ügyfelek száma nem nő, csak a betéti akciók hatása érződik a számlák mennyiségén, miközben a kezelt vagyon bővülését is inkább mesterségesen idézik elő a szolgáltatók. A több szolgáltatót is érintő botrányok árnyékában ugyanakkor ígéretes trendek bontakoznak ki az ügyfelek szegmentálása terén, a szolgáltatások pedig érezhetően a hagyományos privátbanki vagyonkezelés felé mozdulnak, bár sok esetben a legyőzendő távolság még tekintélyes.

Mindenhol működik a kozmetika. A Portfolio.hu privátbanki felmérése talán a legproblémásabb a hasonló produktumaink között, hiszen miközben az elkészítése lényegesen több munkát igényel, mint ami a végeredményként előálló néhány táblázat és grafikon alapján sejthető lenne, az eredmények közel sem olyan megbízhatók, mint általában megszokhattuk a felméréseinknél....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés