Előfizetői tartalom

Kiderült: így akar a jegybank kiszállni a játékból

Portfolio
Teljes az összevisszaság a szereplők között arról, hogy a Fed milyen módon tudja majd a fölösleges likviditást kiszívni a piacról. Tegnap a Bloomberg azt szellőztette meg, hogy az elsődleges kötvénykereskedőkkel tárgyal a Fed, értékpapír-visszavásárlási megállapodás keretében pedig komoly milliárdokat csatornáznának ki a rendszerből. A Financial Times szerint viszont a szereplőknek korlátozottak a lehetőségei, maximum 100 milliárd dollár értékben lehetne rájuk számítani, viszont például a pénzpiaci alapok 500 milliárd dollárt is be tudnának vállalni. Utóbbi szereplők azért is lehetnek esélyesebbek, mivel tavaly a Lehman bedőlése után csak állami segítséggel tudott a szektor fennmaradni.

Szerdán eldőlt, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed még nem hagy fel a pénzpumpálással, hiszen például a TALF program határidejét jövő márciusig kitolták, miközben a jegybank kommunikációjában még mindig ott volt, hogy a jegybank az elérhető eszközök széles tárházát fogja felhasználni annak érdekében, hogy a kilábalást támogassa (még korábban ehelyett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés