Előfizetői tartalom

Ritka esemény: elpályázik az Allianz!

Portfolio
Számos nagy tőzsdéről vezeti ki részvényeit az Allianz, mert rájött, hogy semmi értelme a külföldi jelenlétnek. Mint ismeretes, a McKinsey néhány hónapja tanulmányban mutatott rá, hogy a tőkepiacok globalizálódásának köszönhetően ma már több költsége, mint haszna van annak, ha egy cég részvényeit a hazai mellett egy másik fejlett piacon is jegyzi.

Az Allianz nevű német biztosító óriáscég bejelentette, hogy kivezeti részvényeit a New Yorki Tőzsde parkettjéről, papírjai várhatóan 2009. október 23-án forognak majd ott utoljára. Az amerikai után a londoni, a milánói, a párizsi és a svájci tőzsde következik, a cég azokról is távozni kíván. A társaság ezentúl csak a frankfurti tőzsde parkettjén látja szívesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés