Előfizetői tartalom

Gigantikus hitel felvételére készül a MÁV

Portfolio
A csökkenő állami finanszírozásra, illetve a szervezeti átalakításra készülve összesen 88 milliárd forintos közép távú hitel felvételére készül a MÁV, az erre vonatkozó kérelmek október végére kerülhetnek a bankokhoz - mondta el a Világgazdaságnak Antali Károly. A közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos jelzése szerint 40 milliárd forint hitelfelvételre azért van szükség, mert a következő 3 évben a GDP 1.3-áról várhatóan 1.0%-ra csökken az államtól kapott költségvetési támogatás. A fennmaradó 48 milliárd forintos rész a jövő év második felétől induló átalakulásra, vállalati átszervezésekre kell.

Az 1%-ra csökkenő állami hozzájárulás nemzetközi összevetésben még mindig kiemelkedően magas, az Európai Unióban 0.5-0.8% közötti arány a jellemző. Antali Károly elmondása szerint a vonatkozó kormányrendelet szerint a közösségi közlekedés megújításának finanszírozását leíró javaslatnak szeptember 30-ig kell elkészülnie. A tervek szerint ekkorra összeáll a MÁV...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés