Előfizetői tartalom

Hogyan lehet megerősödve kikerülni a pénzügyi válságból?

Portfolio
Az amerikai ingatlanpiac válsága, amely szédítő sebességével és romboló erejével az 1930-as nagy gazdasági világválság első évét is fölülmúlta, világméretű recesszióvá növekedett, és alapjaiban rázta meg a világgazdaságot. A vállalkozások elsősorban rövid távú megoldásokkal álltak elő, a költségek optimalizálására és a likviditás növelésére koncentráltak. A válság utáni, hosszú távú versenyképesség és a nyereséges növekedés biztosításának szükséges előfeltétele, hogy a rövid távú döntések egy hosszú távú stratégiába illeszkedjenek - ez a "fenntartható szerkezetváltás" - áll az A.T.Kearney legfrissebb tanulmányában.

A vállalati szféra számára a túlélés a reakciók gyorsaságán és hatékonyságán múlik, ezért különlegesen fontos, hogy már eddig is rengeteg vállalat került a "stratégiai bénultság" állapotába - derül ki az A.T. Kearney elemzéséből. A tanácsadó cég több mint 1,200 fizetésképtelenné vált vállalatnál vizsgálta meg a válság megjelenésének okait és a leggyakoribb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés