Előfizetői tartalom

Aggódik a magyar bankok miatt az S&P

Portfolio
A belföldi recesszió, a gyenge és volatilis forintárfolyam, valamint a finanszírozási nyomás miatt rövid távon a bankok pénzügyi profiljának gyengülésére számít a Standard & Poor’s, amely ma adta ki erről elemzését. A hitelminősítő szerint a bruttó problémás eszközök aránya a 25-40%-ot is megközelítheti a válság teljes ideje alatt.

A "Banking Industry Country Risk Assessment" címmel kiadott tanulmány szerzője, Harm Semder szerint Magyarország jelentős külső finanszírozási szükséglettel rendelkezik, ami a közszektor eladósodottsága és a külső egyensúlytalanságok miatt áll fönn, s ez strukturális gyengeséget jelent a magyar gazdaság számára a szűk és drága globális piaci finanszírozási feltételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés