Előfizetői tartalom

Bilincs csattant az offshore-ozó bankár kezén

Portfolio
Újabb fronton indított támadást az amerikai igazságügyi minisztérium a svájci privátbanki szféra ellen, miután hónapokig tartó birkózásban térdre kényszerítették a több tízezer amerikai ügyfél adóelkerülését segítő UBS-t. A bankóriás a legfrissebb hírek szerint beleegyezett, hogy elérhetővé teszi 4450 ügyfelének adatait az amerikai hatóságok számára, akik most a kisebb bankokat próbálják célba venni, nemcsak az adójogszabályokat kijátszó ügyfelek, hanem az őket segítő szakemberek után kutatva.

A legutóbbi fogás egy korábbi UBS alkalmazott bankár és egy vele együttműködő svájci ügyvéd, akik ellen egyetlen nappal a legújabb UBS megállapodás után vádoltak meg azzal, hogy hamis banki dokumentumok és különféle offshore cégek segítségével rejtették el amerikai ügyfeleik vagyonát az adóhatóság szeme elől. A bankár, Hansruedi Schumacher a vádemelés pillanatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés