Előfizetői tartalom

Már a cipőipart is elérte a válság

Portfolio
Fáziskéséssel ugyan, de már a cipőipar is érzi a recessziót - mondta Világgazdaságnak a tavaly német megrendelésre 900 ezer pár cipőt gyártott csengeri Szamos Kft. fő tulajdonosa és vezetője, Juhász János. A rövidesen leszállítandó őszi-téli kollekció darabszáma ugyanis a tervezett 400 ezer helyett csupán 340 ezer pár lett a Josef Seibel cég számára, és ez a kiesés a szokásos nyári egyhetes leállás helyett 2,5-3 heti termelésszünetre kényszerítette a céget.

Miután a tavaszi-nyári rendelésállomány mindig nagyobb szokott lenni, a cég vezetője azt reméli, hogy az idei gyártási mennyiség nem lesz kevesebb 800 ezer párnál, ami persze jelentősen csökkenti az alacsony árréssel dolgozó cég nyereségét. Ráadásul nemhogy inflációkövetést nem tudnak érvényesíteni áraikban, hanem sok esetben a gyári árat is csökkenteni kellett, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés