Előfizetői tartalom

Megkezdődött a Porsche felvásárlása - szárnyal az árfolyam

Portfolio
3.3 milliárd eurót fizet a Volkswagen a Porsche sportautó üzletágának 42 százalékáért a két cég egyesülésének első lépéseként. A hírre a Porsche árfolyama több mint 10%-kal menetelt felfelé. A két vállalat menedzsmentje szerint 2011 végére zárul le a Porsche felvásárlása, aminek eredményeként a Volkswagen tízedik márkája lesz a Porsche.

A Porsche sportautó üzletága (Porsche AG) felvásárlásának első lépéseként a Volkswagen 3.3 milliárd euróért megveszi a társaság 42%-os részesedését. A teljes cég felvásárlása 2011 végéig zárulhat le. Mint ismeretes, a Porsche SE holdingcég - amely a Porsche autógyártó 100%-os tulajdonosa és a Volkswagen többségi tulajdonosa (50.76%) - akarta eredetileg felvásárolni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés