Előfizetői tartalom

Elég az offshore-ból, tessék szépen adózni!

Somi András
Folytatódik a nemzetközi hadjárat a legnépszerűbb offshore adóparadicsomok, köztük a különösen kellemetlen helyzetbe került Svájc ellen. A teljes svájci bankszektor alaposan megrémült látva az elmúlt hónapokban a UBS küszködését az amerikai hatóságokkal, és az alpesi ország pénzintézetei igyekeznek hol finomabb, hol egészen drasztikus módon távol tartani magukat az Egyesült Államokban élő potenciális ügyfelektől, félve a tengerentúli adóhatóságokkal történő összeütközéstől. Az adócsalásnak tehát leáldozott, de a svájci bankok azért még bírnak némi vonzerővel az ügyfeleik számára.

A UBS megégette magát. UBS vs. USA: Pont a legnagyobba kötöttek bele Mint ismeretes, az ország legnagyobb privátbankját bő fél évvel ezelőtt találta meg az amerikai adóhatóság, és nem kevesebb, mint 52 ezer ügyfél adatait követelte a pénzintézettől, arra hivatkozva, hogy a bank lehetővé teszi a kliensei számára, hogy elkerüljék a jövedelmeik utáni adófizetési kötelezettségüket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés