Előfizetői tartalom

Trendi lett a kínai, még a gazdagok is ezt keresik

Portfolio
A márciusban indult részvénypiaci rali megtorpanása nem volt ok nélküli, a befektetők kilátásai ugyanis júniusban már nem javultak a korábbi hihetetlen ütemben. A Merrill Lynch havi alapkezelői felmérésből az derül ki, hogy a legrosszabbat már valószínűleg magunk mögött hagytuk, viszont a jövőben számos kockázattal kell számolni. Az inflációs kockázatok egyértelműen foglalkoztatják a befektetőket, ami a heves kötvényeladások mögötti fő ok lehet, miközben 2007 vége óta elsőként felülsúlyozásra ajánlják az alapkezelők a részvényeket.

Az elmúlt időszakban a világgazdasági kilátások sokat javultak a Merrill Lynch havi alapkezelői felmérése szerint, ez a jó sorozat viszont júniusban megszakadt, a heves kötvényeladások pedig több kérdőjelet is felvetnek a nyárra vonatkozóan. A részvénypiacok voltak korábban az egyértelmű haszonélvezői a javuló befektetői hangulatnak, azonban ez a júniusi felmérés szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés