Előfizetői tartalom

Nagyot buktak a gazdagok bankárai - Letaszították trónjáról az óriást

Portfolio
Elvesztette vezető pozícióját a svájci UBS a legnagyobb privátbanki szolgáltató címért folytatott versengésben a Bank of Americával szemben, de az amerikai bank öröme felemás lehet, hiszen az ágazatban kezelt vagyon globálisan körülbelül 2900 milliárd dollárral zsugorodott tavaly a londoni Scorpio Partnership tanulmánya alapján.

A Bank of America a Merrill Lynch szeptemberi felvásárlásával tudott riválisa fölé kerekedni, jelentősen növelve a tehetős magánügyfelek számára kezelt vagyonának nagyságát, miközben a svájci versenytársa komoly problémákkal szembesült a pénzpiaci válság kapcsán - a zászlóshajónak számító svájci privátbankjából 114 milliárd dollárt vontak ki a befektetők 2008-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés