Előfizetői tartalom

Már érezhető a fellendülés a részvénykibocsátások terén

Portfolio
Az idei második negyedév határozott élénkülést hozott az Egyesült Államokban az IPO-k (elsődleges tőzsdei részvénykibocsátások) számában, a tavalyi év második feléhez és 2009 első negyedévéhez viszonyítva. Míg a tavaly július és idén március között eltelt kilenc hónap során mindössze 8 társaság papírja jelent meg a tengerentúlon, és e tranzakciók összértéke mintegy 1,76 milliárd dollárt tett ki, addig az elmúlt három hónap alatt 12 új tőzsdei bevezetésre került sor az Egyesült Államokban összesen mintegy 1,58 milliárd dollár értékben.

"Az év második felében globális szinten is további élénkülés várható az IPO-k terén, ezek közül is az egyik legígéretesebb a geotermikusenergia-hasznosítással foglalkozó kanadai Magma Energy várhatóan július elején záruló részvénykibocsátása lesz" - hívja fel a figyelmet Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója. Az idei első félév egyik legsikeresebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés