Előfizetői tartalom

A szerencse forgandó: zsíros milliók jöttek a határidős pozíciókon

Portfolio
Megfordult a részvénypiaci széljárás a második negyedévben, a tőzsdéket a bika uralta. Ezzel valamelyest gyógyultak a saját részvényeiket tőkeáttétellel vásárló, BÉT-en jegyzett cégek sebei is. A Portfolio.hu számításai szerint az econet.hu pozíciói néhány millió forintos pénzügyi nyereséget hozhattak, miközben a Synergonnál már százmilliós nagyságrendről beszélhetünk, a PannErgy pedig akár több mint egymilliárd forintos második negyedéves pénzügyi profitra is számíthat.

Nem nyert sokat az econet. 2008 negyedik negyedévében az econet.hu is beállt azon cégek közé, akik határidős pozíciókkal építenek saját részvény állományt. Rosner Gábor igazgatósági alelnök a Portfolio.hu kérdésére korábban úgy fogalmazott, hogy erre azért van szükség, mert a cég negatív eredménytartaléka miatt az azonnali piacon nem vehetnek saját részvényeket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés