Előfizetői tartalom

Rendkívüli az EKB lépése - A hatása is az lesz-e?

Portfolio
Bombaként robbant ma a hír, hogy rendkívül nagy összeggel, 442 milliárd eurónyi 1 %-os kamatozású, ráadásul különösen hosszú, 12 hónapos futamidejű hitellel segíti meg az eurózóna 1,121 bankját az Európai Központi Bank. A monetáris enyhítés eddig nem alkalmazott eszközéről van szó, mellyel a jegybank elismerte, hogy kamatcsökkentéssel, egy-kéthetes hitelekkel és három-hathónapos repóval nem érte el azt a célt, amelyet a banki hitelezés újraindulása jelentett volna az európai gazdaság számára. Kérdés, a jelenlegi lépés mennyire lesz hatásos az európai bankok hitelezési aktivitásának fokozásában, és mekkora jelentősége lesz ennek a recesszió enyhítésében.

Kapcsolódó cikkünk2009.06.24 12:36 Ugrott a forint a hihetetlen EKB pénzpumpa híréreAz aukción résztvevő 1,121 bank nagy érdeklődést mutatott a konstrukció iránt, melynek összegét az EKB holnap folyósítja a pénzintézetek számára. Szakértők úgy vélik, ezzel a hitellel olyan likviditásbőség keletkezett, melynek révén a pénzpiaci kamatok rekord mélységbe kerülhetnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés