Előfizetői tartalom

"Éppen nem halunk meg, de még nem is élünk" (Wealth Management Konferencia)

Portfolio
A Portfolio.hu Wealth Management 2009 konferencia első szekciójának előadói eltérően értékelik a magyarországi kilátásokat, miközben abban egyetértettek, hogy az utóbbi hónapokban megfigyelhető kedvezőbb befektetői hangulat ellenére még a válság akár meglepetésekkel is szolgálhat. A McKinsey & Company partnere szerint még egy esetlegesen rosszabb forgatókönyv esetén is kedvezőek a kilátások Magyarországon, hiszen a vagyon növekedését nem a hozamok, hanem az új megtakarítások határozzák majd meg a jövőben. Hamecz István szerint viszont a következő időszakban problémákat okozhat az alacsony potenciális növekedési ütem, a konzervatív befektetői szemlélet, valamint a fiskális politika meglévő bizonytalanságai. A BAMOSZ főtitkára, Temmel András szerint nem kerülhető meg a hazai szabályozás egyes részeinek újragondolása, hiszen az európai piacon is erre van igény, például a fedezeti alapok miatt.

"Az elmúlt 100 év legnagyobb vagyonkezelési összeomlását éljük át, az elmúlt 170 évben mindössze kétszer fordult elő, hogy szélsőséges visszaesés következzen be. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a lejtő legalját elértük-e már, előfordulhat, hogy igen kellemetlen évnek leszünk tanúi 2009-ben. A világ növekedési pályáját teljesen átalakította a 1990-es években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés