Előfizetői tartalom

Szelektív bővülés, tartós ügyfélkapcsolatok - MKB Bank interjú

Az MKB Bank tőkehelyzete stabil, likviditási pozíciója pedig további javulást mutat az egy évvel ezelőttihez képest - hangsúlyozta a Portfolio.hu-nak adott interjújában Bereczki Zsuzsanna. Az MKB Bank ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy a bank célkeresztjében a meglévő ügyfélkapcsolatok megszilárdítása, tartóssá tétele szerepel. A stratégiai cél megvalósítása többek között abban jelenik meg, hogy a bank az idén szelektíven bővíti hitelállományát, vonzó lakossági és vállalati megtakarítási formákat nyújt mind a betéti, mind a befektetői alapok, mind a kötvényprogramok területén. Bereczki Zsuzsanna az MKB Bank konzervatív és prudens működésének egyik bizonyítékát látja abban, hogy a bank elkerülte azokat a buktatókat, amelyekkel a lengyel bankok szembesültek vállalati ügyfeleik határidős deviza ügyletei következtében.

Portfolio.hu: Hogyan látják most a magyar a bankszektor helyzetét a válság fényében? Bereczki Zsuzsanna: A válság komoly kihívások elé állította a bankrendszert, de úgy látom, hogy a helyzet nagyon sokat javult az elmúlt időszakban megtett magyar jegybanki, illetve külföldi programoknak köszönhetően is. Ki kell emelnem, hogy az MKB Bank már régóta készült a nehezebb időszakra....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés