Előfizetői tartalom

Rárontottak a kockázati tőkések a bankokra

Portfolio
Érdekes tendencia van kialakulóban az elmúlt hetekben-hónapokban: az a hatalmas készpénz halom, amelyen a világ kockázati tőke befektetőinek egy része ücsörög, úgy tűnik, elkezdte megtalálni az útját a krónikus készpénzhiánnyal küszködő bankszektorhoz. Nagy fordulat ez, tekintve hogy korábban a világon szinte egyetlen bank tulajdonosi struktúrájában sem szerepelt kockázati és magántőke.

Néhány napja már beszámoltunk arról, hogy az "Alliance of Merger & Acquisition Advisors" (AM&AA) nevű szakmai szervezet nemrég publikált tanulmánya szerint a kockázati tőke szektorban állomásozó befektetésre váró tőkeállomány rekord magasságba, 400 milliárd dollárra (!) emelkedett 2008 folyamán. Az írás azt mondja, hogy csak a múlt évben 141 milliárd dollárral dagadt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés