Előfizetői tartalom

Bejelentette a bankvezér, hogy elhagytuk a gödör alját

Portfolio
Valószínűleg túl vagyunk a gazdasági visszaesés nehezén, és nem lesz olyan súlyos a recesszió, mint amilyentől féltünk - jelentett ki szerdán Kenneth Lewis, a Bank of America vezérigazgatója. Szerinte olyan fordulóponthoz érkeztünk, amely után egy lassú, de fenntartható kilábalás fog következni a világban. Emellett a bankok javadalmazási rendszerének reformját is sürgette londoni beszédében Lewis.

A Bank of America vezére szerint sok kellemetlenségre kell meg számítanunk, de "a legrosszabb már mögöttünk van". 2009 második félévében, vélte, már egy mérsékelt növekedés lesz tapasztalható Amerikában és Európában. A derűlátó nyilatkozaton túl a bankvezér felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a pénzügyi szektor vezetőinek javadalmazási rendszerét meg kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés