Előfizetői tartalom

A mi biztosítóink is érintve lehetnek - Itt a stresszteszt újabb felvonása

Portfolio
Kötelező jelleggel stressztesztnek vetik alá 2010-ben a harminc legnagyobb európai biztosítótársaságot, hogy felmérjék, elég erősek-e ahhoz, hogy ellenálljanak a pénzügyi válságnak - nyilatkozta Thomas Steffen, a nemzeti biztosítási felügyeletek bizottságának, a CEIOPS-nak az elnöke kedden. A testület már a stresszteszt részletein dolgozik, mely olyan nagy európai biztosítókat is érintene, mint a magyar leánycéggel rendelkező német Allianz, a francia AXA vagy az olasz Generali.

Stabilak ugyan az európai biztosítók, de minél tovább tart a válság, annál nagyobbak lesznek a hatásai a biztosítókra is - tette hozzá Steffen, aki egyébként a német pénzügyi felügyelet, a Bafin biztosítókért felelős vezetője is egy személyben. Néhány európai biztosító már átment helyi stresszteszteken, ám Steffen szerint ezeket az intézkedéseket az egész európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés