Előfizetői tartalom

IMF: egy szempontból már jobb a helyzet

Portfolio
Csak együttműködéssel tudják kezelni régiós kitettségüket a feltörekvő európai országokban jelen lévő nyugat-európai bankok - jelentette ki Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezetője pénteken. Szerinte a posztkommunista országok talpra állításában kulcsszerepe van a régióban működő osztrák, olasz, francia és svéd bankoknak.

A Reuters beszámolója szerint Kahn arról beszélt: a térségben drasztikusan növekszik a nem teljesítő hitelek aránya, miközben a régió egyre jobban süllyed bele a válságba. Az elmúlt időszakban ezért előjöttek azok a félelmeket, hogy a baj továbbterjed majd, ha a nyugat-európai országoknak ki kell menteniük keletre terjeszkedő bankjaikat. Strauss-Kahn szerint azonban már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés