Előfizetői tartalom

Egymilliárd euróval kopasztja meg az állam a magyar vállalkozásokat

Portfolio
A kormányok Európa-szerte megbízhatatlanabbak kötelezettségeik rendezése tekintetében, mint a magánvállalatok, számláikat ugyanis 37 nappal az átlagos 30 napos határidőn túl egyenlítik ki - derült ki az Intrum Justitia 5000 európai vállalkozásra kiterjedő felméréséből. Felfalusi Péter, a társaság vezérigazgatója rámutatott: a magyar kisvállalkozások számára jelentős, évente mintegy 1 milliárd eurós tőkeinjekcióval érne fel, ha a közszféra időben fizetné ki nekik tartozásait.

Nem fizet a kormány időben "Az európai kormányok egy része hatalmas összegeket pumpál a gazdaságba a cash-flow növelése érdekében, ugyanakkor saját számláit nem rendezi határidőn belül" - mondta el Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója a cég sajtótájékoztatóján. "Az európai cégek, különösképpen a kis- és középvállalatok a túlélésért küzdenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés