Előfizetői tartalom

Bátrabb állami fellépést sürget a bankokért az IMF

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap szerint további állami intézkedésekre van szüksége az európai bankszektornak ahhoz, hogy helyreállhasson a piacok bizalma, s a gazdaság ismét növekedési pályára álljon. A pénzintézeteknek nem csak likviditásjavító lépésekre van szükségük, de arra is, hogy szavahihető módon ismerjék el veszteségeiket - nyilatkozta kedden Marek Belka, az IMF európai részlegének vezetője.

Az IMF további kamatcsökkentésre, és a nem konvencionális eszközök alkalmazására buzdítja az európai jegybankokat a gazdasági teljesítmény fokozása érdekében. Az alacsony alapkamat-szintek miatt azonban most különösen a nem konvencionális eszközök jelentősége kerülhet előtérbe - nyilatkozta Belka. Az IMF szerint Európa GDP-je ebben az évben 4 százalékot eshet. Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés