Előfizetői tartalom

Orosz lavina, elhúzódó nyári fagy várható

Portfolio
Súlyosbíthatja az orosz recessziót, hogy az ország nem képes megszabadítani bankjait rossz eszközeiktől, s emiatt a hitelezés is fagyott állapotban leledzik az országban. A nem fizető hitelek aránya rövidesen lavinaszerűen, 20 százalékra nőhet a márciusi 3.6 százalékos hivatalos becsléssel szemben. A Renaissance Capital elemzői szerint még a hitelezés fellendülése sem sokat segítene a reálgazdaságon, ehelyett a vissza nem térítendő állami támogatások vezethetnek esetleg eredményre.

A bankok feltőkésítése és a rossz eszközök problémájának kezelése nélkül sem a lakossági, sem a vállalati hitelezés nem tud beindulni Oroszországban - vélték a Renaissance Capital munkatársai a Bloombergnek adott nyilatkozatukban. Az orosz hatóságok a válság kezdete óta 2,500 milliárd rubellel (azaz mintegy 76.8 milliárd dollárnyi összeggel) segítették a bankrendszert....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés