Előfizetői tartalom

Diadal után meglepetés: a bankoknak már megy a befektetés

Portfolio
21 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest a legnagyobb francia bank, a BNP Paribas eredménye az idei év első negyedévében. Az 1.56 milliárd eurós nettó profit jelentősen fölülmúlja azonban az elemzők közel 800 milliós várakozásait. A bank a múlt héten gyakorlatilag hét hónapja tartó küzdelmet nyert meg a Fortis banki üzletágainak felvásárlásával.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.29 08:30Nem hatott a cipődobálás, a franciáké a bankA várakozásokat meghaladó eredmény annak köszönhető, hogy a bank befektetési üzletága a vártnál jobban teljesített az év első három hónapjában, s az értékpapír-kereskedelmen elért nyereség részben ki tudta oltani a hitelportfólió folyamatos romlásából adódó céltartalék-képzés hatásait....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés