Előfizetői tartalom

Ultimátum a köbön: gigabankot, de rögtön!

Portfolio
Ultimátumot intézett az ország hét tartományi bankjához a német kormány, miszerint ha a tartományi tulajdonban lévő pénzintézetek júliusig nem jutnak egyezségre szektoruk konszolidációjáról - ez alatt a bankok valamilyen formában történő összeolvadását kell érteni -, akkor kizárják őket abból a tervből, melynek keretében a német szövetségi állam megszabadíthatná őket toxikus eszközeiktől.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.21 21:51Olcsó takarítást vállalna a kormány a német bankokbanA Financial Timesnak nyilatkozó német kormányzati tisztségviselők szerint négy olyan tartományi bank van, amelyeket “lehetetlen" volna megmenteni, ha Berlin nem avatkozna közbe. A német kormánynak először van most igazi lehetősége arra, hogy a tartományi bankok mérlegét megtisztítsa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés