Előfizetői tartalom

A rendszerváltás óta nem ért minket ekkora meglepetés!

Portfolio
A feltörekvő piaci részvényindexek áprilisban 20 éve nem látott emelkedés mutattak, az MSCI Emeging Market index például 17 százalékkal került fentebb, a márciusi hónappal együtt pedig már 33 százalékos a szárnyalás. A legfőbb ok a felhúzás mögött talán az lehetett, hogy a befektetők kezdik elhinni, hogy a világgazdaság a legrosszabbon már túl van, a fundamentumok pedig egyre inkább a feltörekvő piacok malmára hajtják a vizet.

A feltörekvő piaci részvények 20 éve nem teljesítettek ennyire jól, mint most áprilisban, a globális recessziótól való félelem ugyanis enyhült, ami meghozta a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát - írja a Bloomberg. Az MSCI Emerging Market Index például csak áprilisban 17 százalékos emelkedéssel zárt, ami a legnagyobb emelkedés 1989 áprilisa óta. Az egyes országokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés