Előfizetői tartalom

Szép? - Új világ (Vélemény)

Portfolio
A hazai középvállalati szektor megfelelő túlélési taktikája az elkövetkező hónapok, évek tekintetében nem a "kibekkelés": a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az új kihívásokhoz, sok esetben komoly stratégiai irányváltást végrehajtva - véli Nagy Kálmán, a Concorde Vállalati Pénzügyek igazgatója. A cégek értékelésénél, ahogyan a tőzsdei befektetések esetében is, előre kell tekinteni, a jelenlegi kilátások alapján pedig a korábbi árazási szintek visszatérése rövid távon semmiképpen sem várható. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a jelenlegi nyomott értékelés mellett a tőkeemelésből vagy -eladásból bevont pénz is viszonylag olcsó eszközökbe fektethető. A menedzser (akinek véleményét az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé) saját tapsztalatai alapján úgy látja, hogy a hazai piacon meglepően erős az olyan külföldi stratégiai befektetők, elsősorban nyugat-európai vállalatok vételi érdeklődése, akik jelen helyzetben is konzervatív finanszírozási struktúra, vagy akár jelentős készpénzállomány birtokában keresik a növekedési lehetőségeket.

A "kibekkelés" nem megoldás. Az elmúlt hónapokban a legkülönbözőbb fórumokon vizsgálták az elemzők a válság minden lehetséges vonatkozását, keresztmetszetét. A kiváltó okok (utólag) tisztán láthatóak és logikusak, a kivezető út és a jövő továbbra is bizonytalan - ugyanakkor a sorok között sokszor kiolvasható a régi szép napokhoz való visszatérés reménye. A szép...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés